hits

LANGT FRA JULEBAKST......

Nei, jeg har ikke begynt med julebaksten! Jeg forbereder meg til vinteren, og fyringssesongen. Vinterveden er i hus, i fjor vår, - nå er det opptenningsbriketter som lages.

Nærmest sees papirstrimler som er rullet, og knyttet samme, -passer på å ha trådender på over 5cm. I midten har jeg en kakeboks med smeltet stearin, lysestumper. Den står i vannbad i en kasserolle. Oppi stearinen ligger papirrullene og trekker stearin til seg. Bakerst ligger de ferdige rullene og avkjøles til de stivner. Til sist havner de i boksen for opptenningsbriketter

De ferdige brikettene med sine «lunter», klar for oppbevaringsboksene.

Ja, vi kan kjøpe briketter......I utgangspunktet synes jeg at sånn hjelpe til opptenning er «juks».....

Jeg har alltid brukt never og småved til opptenning, da den kunstige hjelpa dukket opp syntes jeg det var tåpelig. Jeg vet at noen brukte flytende parafin til opptenning,med det har jeg aldri sett på som et alternativ, - bare søl og stygg lukt.

Når nå et sånt hjelpemiddel likevel er tatt i bruk, så synes jeg det er dumt å kjøpe, når man kan utnytte restavfall til selv å produsere. Ikke er det noen stor jobb heller. I steden for strikketøyet, sitter jeg en kveld med denne rullinga. Siden vi «produserer» masse lysestumper i løpet av året, så er det fint å få brukt de til noe fornuftig.

Spørsmålet jeg ikke har fått svar på, er om ovnen og pipa har godt av all stearinen....

Gammeldags? Det er vi sikkert, - ingen varmepumpe her, enda....😜

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

jegerfritilhva

jegerfritilhva

71, Hemnes

Jeg er AFP-pensjonist. Gift, tre barn og tre barnebarn, alle gutter. Har vært lærer i 42 år, og har jobbet med alt fra barnehage til 10. klasse, til og med den gamle realskolen var jeg innom som lærer. Jeg begynte å blogge da flere av mine venner, og kolleger spurte hva jeg fikk dagene til å gå med. jeg skriver litt om hva jeg gjør, og litt om ting som dukker opp i hverdagen. Jeg spiller tromme i et paradekorps, leser bøker, skriver i et tidsskrift, har hage som jeg liker å jobbe i. Jeg er opptatt av å holde kroppen i passe form, går mye tur,driver med yoga. Bobil er også en del av mitt liv, en interresse jeg deler med min mann.Vi reiser en del både i inn og utland med den. Håper å kunne kommunisere med dere lesere gjennom kommentarer på det jeg skriver....

Kategorier

Arkiv