hits

DEN TYSKE «BIN LADEN».....😜

Bernkastel-Kues...

Allerede da vi ankom ble vi gjort oppmerksom på at det var stor vinfestival her, - stort banner over gata, stengte gater og omkjøring for biler. Byene Bernkastel og Kues er forbundet med ei bru. De har felles vinfestival, og aktivitetene er fint fordelt på begge sider av brua.

Torsdag 30.8. i ett-tida, kom vi til campingen. Vi trodde vi var tidlig ute, men allerede utafor porten var det kø. Vi stod og ventet ei stund, før vi oppdaga et skilt på bommen, der det stod at det ikke fantes ledige plasser der i hele helga.......

Så var det bare å buksere seg ut av køa, og tilbake den håpløst smale veien inn til plassen......De kunne vel for f.... ha satt skilt opp ved hovedveien om at det var fullt....😡

«Men løkka var beire enn forstanden», heter det......Vi så et par biler som stod på en åker, ikke langt fra campingen........Vi dit, og det viste seg at de hadde gjort det samme som de bruker å gjøre på humorfestivalen på Høylandet, - laget plasser for camping ute på en svær åker👏👏 Vi skulle bare være der i to netter, men det brydde ikke dama seg om, de solgte dagplasser, og skulle vi være der torsdag, fredag og lørdag, så ble det å betale for tre dager....Ikke noe å prute på...19€ er billig.

Ordnung muss sein, ..........her står vi fint oppmasjert.

Plassen ligger ved ei småbåthavn, og her har de ordna seg.........som de gjør i andre havner ved andre festivaler.

Jeg har ikke sett ett så snedig arrangement før, noe å ta etter for kreative sjeler heime....

Vi bodde på Kuessida, og der startet ikke festen før på fredag, men boder og benker var kommet på plass på torsdag.

I Bernkastel var det åpning av festivalen med ei vinløype. «Alle» vinprodusentene i området solgte smaksprøver på produktene sine. Det var ei lang gate.......i hvert fall mange stasjoner......men mengden smaksprøver begrenset seg selv.....puhhh.

I tillegg til vin, var det salg av masse annet godt. Her svære panner med grillmat.

Mange av hunkjønnet hadde på seg fine drakter, ikke helt like, - med hvite forklær og med tørklær hvor det var malt vindruer på snippen bak. Jeg fikk ta bilde av flere, og de sa de var «Moselblümchen», små moselblomster.

Noen menn hadde røde tørklær, men jeg fikk ikke med hva de kaltes.

Det var damer i alle aldre, og alle stilte villig opp for fotografen.

Det vrimlet av folk, vi gikk i kø nesten hele tida. Det var folk i alle aldre, og det var bare blide og hyggelige fjes å se. Alle gikk med vinglass i handa, men vi så ingen som var synlig beruset.......På et oversiktsbilde kan man se noen Blümchen..

God stemning over alt. Flere steder var det scene med underholdning , da musikk.

Apropos vinglass. Når man kjøper det første glasset, betaler vi en pant på 3€ for glasset. Neste gang du skal kjøpe vin, bytter du inn glasset, og betaler bare for vinen du kjøper. Med alle de som var ute, skulle man tro at det ville bli en del knuste glass, men neida: Alle passet godt på glassene sine, noen tok de med hjem, og andre leverte de inn og fikk panten tilbake. Vi tok vår med som minne fra festivalen.

Fredag var en litt kald dag, så vi var godt kledd. Den var ikke kaldere enn at man godt kunne sitte på en fortauskafé å ta seg et glass rosévin........

Denne dagen var vi i Kues, der var det stort tivoli, og boder som solgte alt mulig......

Vi så ingen som protesterte mot disse heliumballongene.......

Dette er en svær varmeovn, den tyske versjonen av den norske Bin Laden.....😀. For de uinnvidde så er en Bin Laden en vaskemaskintrommel som man bruker utendørs, bobilfolk, fyrer godt i den, og sitter rundt den og varmer seg.

Denne i Tyskland er en tom gassbeholdere, over en meter høg, og når den fyres for fullt, varmer den i en radius av 5m.....Vi snakket med han som laget dem, og han viste oss de han hadde laget, brukt laser til å skjære ut mønstrene.

Her er vi på heimtur til bobilen. Øyvind glad og fornøyd over å ha kjøpt seg nok en hagepynt......

Vel heime ble det grilling, og middag ute i den fine kvelden.

5 kommentarer

Reiselinda

04.09.2018 kl.22:07

Vi fikk ikke med oss noen vinfestival når vi var der, men litt vin fikk vi smakt på i hvert fall! Må nok tilbake et annet år!

jegerfritilhva

04.09.2018 kl.22:09

Reiselinda: Vi har vært her en gang før på vinfestival. Fikk med oss litt mer i år enn før.

May

04.09.2018 kl.22:36

Det var artig å være med på vinfestival!!🍷🍷

jegerfritilhva

04.09.2018 kl.23:05

May: Ja, skål!

funderier

05.09.2018 kl.09:15

Bernkastel-Kues, der ferierte vi to ganger i yngre dager. Et flott sted, men dessverre ingen vinfestival da vi var der, men vinen uteble ikke likevel. Husker bl a en gammel slottsruin litt oppe i høyden hvor det var en liten restaurant. Ha fortsatt god ferie.

Skriv en ny kommentar

jegerfritilhva

jegerfritilhva

71, Hemnes

Jeg er AFP-pensjonist. Gift, tre barn og tre barnebarn, alle gutter. Har vært lærer i 42 år, og har jobbet med alt fra barnehage til 10. klasse, til og med den gamle realskolen var jeg innom som lærer. Jeg begynte å blogge da flere av mine venner, og kolleger spurte hva jeg fikk dagene til å gå med. jeg skriver litt om hva jeg gjør, og litt om ting som dukker opp i hverdagen. Jeg spiller tromme i et paradekorps, leser bøker, skriver i et tidsskrift, har hage som jeg liker å jobbe i. Jeg er opptatt av å holde kroppen i passe form, går mye tur,driver med yoga. Bobil er også en del av mitt liv, en interresse jeg deler med min mann.Vi reiser en del både i inn og utland med den. Håper å kunne kommunisere med dere lesere gjennom kommentarer på det jeg skriver....

Kategorier

Arkiv