hits

DET BLE «DOTT I BJØLLA»!

Karl Marx’s hus i Trier var stengt da vi skulle besøke det. Det er nå museum. Lurer på om den kinesiske justisministeren fikk komme inn dit. Dette er den største attraksjonen for kineserne, i Tyskland.

Huset var stengt i helga p.g.a. reparasjoner.

Etter Trier hadde vi bestemt oss for å prøve å få plass på en stellplass nær elva, og helst en plass nær elvekanten. Vi startet fra Trier uten frokost, og kjørte på lykke og fromme. I Mehring fant vi en fin plass, og til og med helt ved elvebredden....... Vi slo oss ned, og ga beskjed til våre venner, som lå litt bak oss, at her var det muligheter, bare å komme......og tenk, det ble «orkesterplass» på dem også.

Endelig ble det frokost på oss, med gjess som gjester.....

Å sitte slik ved elvekanten er en vederkvegelse. Ta et glass vin, lese ei bok, eller bare sitte å se utover vannet. Det skjer alltid noe......fisk som spretter, fugler som dykker eller svømmer forbi, for ikke å snakke om alle båtene..

Vannet var fullt av grønnalger som sikkert også satte seg på fjærene til fuglene. Svanene satt i «timevis» på land og pusset fjærene på hele kroppen.

Båtene som kom forbi var forskjellige både i størrelse og type.....Her er en liten, trolig privat, båt.

Båter som tar passasjerene på dagstur.....

.....cruisebåter som tar passasjerene rundt i flere dager. Store og små fraktebåter går også hele tida oppover og nedover elva.

Ei natt våknet jeg av mye styr, dog ganske lavmælt, utafor bilen. Det var mørkt, men et område var opplyst, og det tok jeg bilde av.

Neste morgen fikk jeg se hva jeg hadde tatt bilde av: Det var landgangen på dette svære cruiseskipet.

Vi kjørte bare ca 30 min fra Trier til denne plassen: Mosel Beach Restaurant og Wohnmobilstellplatz.

Vi ville ut og spise, og egentlig på en vingård, men det ble til at vi valgte restauranten på plassen. Det angret vi ikke på . Både maten og vinen var utmerket.

Vinen var egenprodusert, og vi måtte ha noen flasker av den.....5€ for 1 liter nydelig vin......Stolt kelner bak flaskene....

Vi opplevde fine solnedganger over elva.

I hele Moseldalen arrangeres det vinfestivaler. Hvert sted sin festival, og her i Mehring var forberedelsene godt igang. Dette teltet rommer fire - fem samfunnssaler, i tillegg til et nesten like stort telt bak dette.......Vi ble ikke så lenge her at vi fikk overvære festivalen.

Vi har regnværsdager også, men hva gjør vel det når vi har denne fine utsikten: Det norska flagget, nyvaska av regn, og med fine klare farger.....Godt å kose seg inne også......

Men så er dagen kommet: Vi skal skille lag med disse flotte turkompisene. Avskjeden var lystig, men trist....det ble «dott i bjølla» med en gang......

Der fór de, - håper på ny tur om ikke før, så til neste år.....

Plassen, idet vi forlater den. Cruisebåten ligger enda ved bredden.

Én kommentar

Reiselinda

03.09.2018 kl.21:11

Ser ut som en perfekt plass for å spane på båter. Vi gjorde også det noen ganger i sommer. Er litt sugne på en tur med en av de store cruisebåtene, men det blir nok først om noen år!

Skriv en ny kommentar

jegerfritilhva

jegerfritilhva

71, Hemnes

Jeg er AFP-pensjonist. Gift, tre barn og tre barnebarn, alle gutter. Har vært lærer i 42 år, og har jobbet med alt fra barnehage til 10. klasse, til og med den gamle realskolen var jeg innom som lærer. Jeg begynte å blogge da flere av mine venner, og kolleger spurte hva jeg fikk dagene til å gå med. jeg skriver litt om hva jeg gjør, og litt om ting som dukker opp i hverdagen. Jeg spiller tromme i et paradekorps, leser bøker, skriver i et tidsskrift, har hage som jeg liker å jobbe i. Jeg er opptatt av å holde kroppen i passe form, går mye tur,driver med yoga. Bobil er også en del av mitt liv, en interresse jeg deler med min mann.Vi reiser en del både i inn og utland med den. Håper å kunne kommunisere med dere lesere gjennom kommentarer på det jeg skriver....

Kategorier

Arkiv