hits

Trier

Søndag tenker vi at Trier i Tyskland blir neste stopp. Fint vær, fint landskap og rolig trafikk gjør at turen blir en fin søndagstur.

Første møte med elva Mosel var dette skiltet på ei bru.......😀 Trier ligger midt i Moseldalen, et av våre yndlingsmål for ferieturene våre. Vi kommer altså hit i år også, helt uten at det var tanken fra starten av.....😀

Trier er Tysklands eldste by, grunnlagt i slutten av det 4.århundre før Kr. Byen feiret 2000 år i 1984. Dette fine kumlokket kom vel på plass for vel 100 år siden.

Hauptmarkt er gamlebyens sentrum. Hus fra middelalderen omkranser plassen.. Gammel og ny tid fint forent.

Ny Mac Donald i første etasje på dette huset fra middelalderen.

Dette huset kalles Hellige trekongers hus, navnet har det fått fordi det en gang hang et bilde av kongene inne i huset. Huser ble oppført i 1250, før bymuren kom. Så inngangsdøra var i andre etasje, med en stige opp til døra. Stigen dro man opp ved behov...

Denne rokokkostatuen kalles Saint Georgs Fountain. Den ble laget rundt 1750, og forteller historia om St. Georg og dragen. Den står på plassen Kornmarkt, midt i den populære turistløypa.

Byen er gammel, og så også byggverk og statuer. Det trengs mye omsorg for å holde sånt vedlike. Ved mange av de gamle objektene står det plaketter som forteller litt av oppussingshistoria. Her er denne ved fontenen. Det ser ut som om denne ble pusset opp til byens 2000-årsjubileum.

Også en flott statue. Mer om den på plaketten under.

Mye ble kauset opp til byens 2000-årsdag........

Porta Nigra (den sorte porten, lokalt mest omtalt som Porta) er en stor romersk byport i den tyske byen Trier, og byens største attraksjon. I 1986 ble den oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Porta Nigra ble bygget omkring 180 e.Kr. som et bolverk mot nord. Denne delen er det som står igjen av flere deler, porter. Navnet er avledet av bygningens dunkle farve, som oppstod gjennom sandstenens forvitring.

Denne dagen, når vi er der, treffer vi på den kinesiske justisministeren......Det er en hel delegasjon med både tyske og kinesiske «prominenser». Justisministeren i midten.

Godt påpasset av både sivile og uniformerte......

Vi blir etterhvert sulten, og jakten på glutenfri føde begynner........ingen av bodene eller fortausrestauranten kan tilby trygg mat, så vi bestemmer oss for å prøve på en skikkelig restaurant.

Vi faller for denne.

Øynene ble store og runde da vi kom ned i lokalet.......Virkelig en skjult skatt. Ligger i Simeonstrasse, midt i leia til Porta Nigra.

Her spiste vi matjessild, som var noe uvant, men likevel god. Ellers lar jeg bildene tale for seg.

Kelneren stilte villig opp da vi roste både maten og restauranten.

Etterpå dro vi rett heim til campingen,Campingpark Treviris, etter nok en dag med masse skritt på telleren.

Én kommentar

Reiselinda

31.08.2018 kl.22:15

VI var også en tur i Trier i sommer, men vi må tilbake siden det var for varmt for sightseeing og for å sove på nettene. 38 grader både ut og inne i husbilen ved leggetid var ikke noe behagelig. Veldig fin by! Gikk dere glipp av amfiteatret?

jegerfritilhva

01.09.2018 kl.09:31

Reiselinda: det gjorde vi nok......

Skriv en ny kommentar

jegerfritilhva

jegerfritilhva

71, Hemnes

Jeg er AFP-pensjonist. Gift, tre barn og tre barnebarn, alle gutter. Har vært lærer i 42 år, og har jobbet med alt fra barnehage til 10. klasse, til og med den gamle realskolen var jeg innom som lærer. Jeg begynte å blogge da flere av mine venner, og kolleger spurte hva jeg fikk dagene til å gå med. jeg skriver litt om hva jeg gjør, og litt om ting som dukker opp i hverdagen. Jeg spiller tromme i et paradekorps, leser bøker, skriver i et tidsskrift, har hage som jeg liker å jobbe i. Jeg er opptatt av å holde kroppen i passe form, går mye tur,driver med yoga. Bobil er også en del av mitt liv, en interresse jeg deler med min mann.Vi reiser en del både i inn og utland med den. Håper å kunne kommunisere med dere lesere gjennom kommentarer på det jeg skriver....

Kategorier

Arkiv