hits

FØRSTE CAMPINGPLASSEN I ITALIA

Bloggen skrives ikke i sanntid, det vil si vi er ikke der jeg skriver om når jeg skriver.........

De siste dagene må jeg innrømme har vært harde, varmen tar på, og noen dager er det bare om å gjøre å overleve........35°, 36°, 37° er ikke uvanlig.......😓🌞🌞

Denne fredagen, 17.8., var ikke et unntak. Vi hadde jo planer om å komme oss til Gardasjøen før helga, men når det ble som det ble med våre venner, så avtalte vi å stoppe på en camping ikke langt fra der vi hadde overnattet.

Valget falt på Camping Daino Pietramurata, den var både rimelig, og hadde basseng. Her skulle vi treffes og legge videre planer. Vi var, som naturlig er, først i dag også, så vi ordnet med plasser for begge bilene. Grei plass med trær som gir skygge, rent og ordentlig var det også.

Fint rundt inngangspartiet.

Vi tar en sen middag, og forstyrrer naboen i spaghettikokinga, for å få han til å ta bilde av oss.

Sengeklærne luftes, men benyttes også til å få skygge å sitte i.

Ruta til plassen. Her lå vi til 25€ pr natt, med alt inkludert.

Tok noen bilder i farta av landskapet og den dyrka marka.

De vet å utnytte jorda her nord i Italia. I enkelte rundkjøringer var det planta vinstokker og frukttrær....

Vi var innom en bar og fikk oss noe å drikke. Væske- og saltbalansen er vi blitt ekstra oppmerksom på i denne varmen. Hva som er så morsomt her, husker jeg ikke..

Personlig så tilbrakte jeg mest mulig tid i og ved bassenget.

Gode bøker, vannflaske og solbriller var faste følgesvenner. Vi var her i tre nettet, og dagene var så varme at det handlet mest om å overleve.....Jeg greide det bra ved hjelp av det fine bassenget...👍🌞

Campingen ligger i et veldig trafikkert område, og det var nesten ikke mulig å gå rundt i området. Vi prøvde oss en av dagene, men både trafikken og varmen jagde oss heim igjen. Her studerer gubben de høye spesielle fjellene som er en del av Dolomittene.

Området er et senter for klatring og skydiving. Ved skydiving kaster man seg ut fra et høyt fjell, ikledd en drakt med «vinger». Man faller/flyr så langt man tør, før man folder ut en fallskjerm. Iløpet av de dagene vi var der så vi mange skydivere. Man kan høre dem som en motor, p.g.a. klærne som blafrer i vinden, så et «smell» når fallskjermen utløses.

De styrer fallskjermen dit di vil.

Disse landet på fotballbanen like ved campingen.

Jeg fikk bilde av disse to proffe diverne. De lever av å lære opp folk som vil lære sporten. De hadde vært her i en uke, og hadde gjort rundt 30 hopp. Nå skulle de videre til Sveits.

Reklamerer for seg selv. Tøffinger!

Søndag hadde vi et bursdagsbarn, det andre på turen. Han ble feiret med middag på restauranten i nærheten. Vi hadde planlagt å besøke en vingård bare noen km unna, men pga trafikken kunne vi ikke gå dit. Drosje hadde de ikke på plassen, så den måtte bestilles fra et sted langt borte, og ville bli kolossal dyr, så vi tok det nærmeste alternativet. Helt greit, og god mat.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

jegerfritilhva

jegerfritilhva

71, Hemnes

Jeg er AFP-pensjonist. Gift, tre barn og tre barnebarn, alle gutter. Har vært lærer i 42 år, og har jobbet med alt fra barnehage til 10. klasse, til og med den gamle realskolen var jeg innom som lærer. Jeg begynte å blogge da flere av mine venner, og kolleger spurte hva jeg fikk dagene til å gå med. jeg skriver litt om hva jeg gjør, og litt om ting som dukker opp i hverdagen. Jeg spiller tromme i et paradekorps, leser bøker, skriver i et tidsskrift, har hage som jeg liker å jobbe i. Jeg er opptatt av å holde kroppen i passe form, går mye tur,driver med yoga. Bobil er også en del av mitt liv, en interresse jeg deler med min mann.Vi reiser en del både i inn og utland med den. Håper å kunne kommunisere med dere lesere gjennom kommentarer på det jeg skriver....

Kategorier

Arkiv