hits

VI NÅR TYSKLAND.

4.8

Vi vil gjerne ut av København, og til et mer fredelig og luftig sted. Over 30° er i meste laget for en nordboer oppi årene, så vi kjører til et sted vi har vært før, og kjenner litt til.

Stedet er Farø. En flott rasteplass med flere fasiliteter, usikker på hvilke, da vi ikke benyttet oss av noen. Der er det også lov å stå natten over.

En deilig vind blåser fra havet, og vi får avkjølt oss samtidig som vi nyter synet av fin natur. En fin sti går langs havet et stykke, og vi tar en trimtur både «hit og dit». Ei rolig stund i godstol og med ei spennende bok gjør susen.

Plassen ligger nært motorveien, men likevel idyllisk til. Støyen fra motorvegen merkes som «hvitt brus», og etter en tid legger vi ikke merke til den.

Det er mange trailere som har tatt helgestoppen her, og sjåførene samles og har det sosialt.

Farø på den røde pila.

Neste dag tar vi det med ro før vi drar videre til ferga i Rødbyhavn. Der er det ingen kø, og vi kommer på togdekket som er ganske tomt. Oppe i salongen er det fullt av kinesere i alle aldre, - vi finner oss heldigvis en sofabit der det går an å slenge seg nedpå. For en med tendens til sjøsyke og svimmelhet er det best å ta horisontalen med en gang, for det blåser ganske kraftig og båten gynger endel. Turen tar vel 45 minutter, og jeg greier en tur innom taxfrien før vi kommer til land.

Vel over i Puttgarden, setter vi kursen mot en camping vi har vært på før. Den ligger ved havet, og har fin badestrand.

Oversiktskart over camping Klausdorferstrand, en grei familiecamping.

Varmen er like intens som før, og vi bruker våte kluter for å kjøle oss ned.

Våt klut rundt halsen kjennes godt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

jegerfritilhva

jegerfritilhva

71, Hemnes

Jeg er AFP-pensjonist. Gift, tre barn og tre barnebarn, alle gutter. Har vært lærer i 42 år, og har jobbet med alt fra barnehage til 10. klasse, til og med den gamle realskolen var jeg innom som lærer. Jeg begynte å blogge da flere av mine venner, og kolleger spurte hva jeg fikk dagene til å gå med. jeg skriver litt om hva jeg gjør, og litt om ting som dukker opp i hverdagen. Jeg spiller tromme i et paradekorps, leser bøker, skriver i et tidsskrift, har hage som jeg liker å jobbe i. Jeg er opptatt av å holde kroppen i passe form, går mye tur,driver med yoga. Bobil er også en del av mitt liv, en interresse jeg deler med min mann.Vi reiser en del både i inn og utland med den. Håper å kunne kommunisere med dere lesere gjennom kommentarer på det jeg skriver....

Kategorier

Arkiv