hits

Å SMI MENS JERNET ER ..............

Det betyr å utnytte tida når den er der.......

I dette tilfellet er det å utnytte kulda!

Jeg fikk en ny idè da jeg så videoen om islykter på Moseplassen, ei fin side på FB.

Et innspill under sendinga var å fryse is i randformer. Nå er det under -10°C, så da setter jeg igang, selv om det er midt i jula. Det tar egentlig ikke noen tid å helle vann i ei form, for så å sette den ut til innfrysing. Man får så mye glede av lyktene etterpå, at den tida er verd å ta seg.

I dag tar jeg meg tid til å legge noen grankvister i forma. Jeg taper kvisten til forma, slik at den ikke flyter opp når vannet helles i.

Man kan også bare helle i litt vann nederst i forma, slik at kvisten fryser fast. Da sitter den fast når mer vann helles i. Det er en fordel at vannet vi heller oppi etterhvert, er godt avkjølt, for da tiner ikke den isen som har dannet seg i forma. I dag gjør jeg begge delene.

På trappa ute står nå to andre former. De satte jeg ut i går kveld.

Dette er en enkel måte å få laget flotte dekorasjoner til jule- og nyttårsselskap! Det går mye raskere enn å fryse i bøtter eller i ballonger.

Jeg er spent på det ferdige resultatet, som jeg vil dele med dere når tiden kommer.....

FORTSATT GOD JUL!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

jegerfritilhva

jegerfritilhva

70, Hemnes

Jeg er AFP-pensjonist. Gift, tre barn og tre barnebarn, alle gutter. Har vært lærer i 42 år, og har jobbet med alt fra barnehage til 10. klasse, til og med den gamle realskolen var jeg innom som lærer. Jeg begynte å blogge da flere av mine venner, og kolleger spurte hva jeg fikk dagene til å gå med. jeg skriver litt om hva jeg gjør, og litt om ting som dukker opp i hverdagen. Jeg spiller tromme i et paradekorps, leser bøker, skriver i et tidsskrift, har hage som jeg liker å jobbe i. Jeg er opptatt av å holde kroppen i passe form, går mye tur,driver med yoga. Bobil er også en del av mitt liv, en interresse jeg deler med min mann.Vi reiser en del både i inn og utland med den. Håper å kunne kommunisere med dere lesere gjennom kommentarer på det jeg skriver....

Kategorier

Arkiv